O podjetju

Smo podjetje iz Jugovzhodne Slovenije natančneje iz Krvavčjega Vrha pri Semiču. Vse skupaj se je začelo leta 2008, ko je Franci Požek hotel dopolniti službo z dejavnostjo. Ponudila se je ideja, da kupi bager in ob delu izvaja izkope, melioracije, manjša zemeljska dela. A kmalu je postalo več kot to.

Avgusta 2008 Je Franci Požek ustanovil podjetje Izkopi Požek. Sprva je hodil v službo od 7. do 15. in kaj kmalu se je pokazalo, da služba in podjetje ne gresta skupaj. Prvo leto smo izvajali manjša zemeljska dela, predvsem melioracije in kakšen izkop za greznico oz. hišo. Konec leta 2009 pa smo sklenili posel s podjetjem Tritel d.o.o. za gradnjo širokopasovnega omrežja v Občini Semič. Kmalu je postalo jasno, da en sam zaposlen z enim bagrom ne more izvajati del. Zato smo zaposlili prvega delavca, pa tudi kupili prvi mini bager. Dela so stekla, pa tudi povpraševanje se je povečalo. Tako smo zaposlili še nekaj delavcev, sproti pa smo posodabljali tudi mehanizacijo. 

 

Poleg izgradnje optičnega omrežja smo bili prisotni tudi pri zasebnih naročnikih in podjetjih, za katere smo izvajali gradbena dela, ne več samo izkope in melioracije, pojavila se je tudi potreba po asfalterskih delih, manjših zidarskih delih, izdelavi kanalizacije in vodovodov ter podobnih storitev. V letu 2013 smo ponudbo razširili tudi z dobavo in vgradnjo malih bioloških čistilnih naprav ter rezervoarjev za deževnico. 

 

Sedaj je v podjetju zaposlenih 5 delavcev, ki jih uspešno vodi Franci Požek. Park mehanizacije se je iz enega starega bagra na kolesih povečal na novejši bager na kolesih, tri mini bagre, traktor s prikolico, kamion, dva kombija za prevoz opreme in delavcev, mulčer ter ostale opreme.